Skovtroldene - De yngste børnehavebørn

De yngste børnehavebørn

 

Skovtroldene er for børn fra 2 år og 10 måneder til ca. 4 år, hvor de skifter til Havtroldegruppen.

På stuen har vi en årsplan for, hvornår vi vil fokusere særligt på de enkelte læreplanstemaer og på hvilken måde. I perioder arbejder vi med flere temaer sideløbende.
Det betyder ikke, at vi arbejder efter en stram plan. Vi lader os ofte inspirere af noget der optager børnene, eller måske en invitation til at se en virksomhed, eller at vi har fundet en død muldvarp – og griber her chancen for at udvide det aktuelt mulige, og det der er interessant for børnene.

 

Vi fordeler os ofte i grupper af varierende størrelser på forskellige lokaliteter – gerne udenfor. Ved at dele børnegruppen op i 2 – 3 mindre grupper, får vi mere ro omkring hvert enkelt barn og aktiviteterne. Da det ikke er faste grupper, får alle børn mulighed for alle typer erfaringer og vi ansatte har godt og nært kendskab til alle børn på stuen.

 

Der er en række normer for god opførsel, som vi håndhæver på stuen:

At sidde ved bordet mens man spiser

At tale ordentligt til hinanden

At rydde op efter sig selv.

 

Vi prioriterer at børnene lærer: konfliktløsning, at lytte til hinanden, hjælpsomhed, selv kan tage tøj af og på og lærer selv at klare toiletbesøg.


Allervigtigst skal alle ha' det godt og føle sig som en værdifuld del af fællesskabet.

 

En typisk dag på skovtroldene starter kl. 8 hvor der altid er personale på alle stuer.
Børnene modtages og hjælpes med at sige farvel frem til kl. 9 hvor alle er kommet.
Vi sætter os på gulvet i en rundkreds og synger, spiller, taler, agerer, har oplæg til aktiviteter m.m. i ca. ½ time. Herefter spiser vi den frugt, børnene har medbragt. Frugten er skåret ud til alle, og den står fremme resten af formiddagen.
9.30– 11.00 laver vi specifikke aktiviteter og deler os for det meste op.
Kl. 11 spiser vi. Nogle af børnene skal ind og sove til middag bagefter, mens resten går på legepladsen indtil kl. 14, hvor vi spiser eftermiddagsmad.
Kl. 16 går stuerne sammen.

 

Alle forældre tilbydes samtale i forbindelse med 3-årssprogscreeningen. Denne samtale omfatter, foruden barnets sproglige præstation, hvordan barnet trives og udvikler sig på alle områder.
Vi er naturligvis meget interesserede i at få oplysninger om, hvordan barnet reagerer på børnehavelivet derhjemme.